Oscar: Câinele care are grijă de doi băieţi abandonaţi

80

David Mbogo, în vârstă de 7 ani și fratele lui Mary Wanjiku, în vârstă de 6 ani, au fost abandonaţi de către mama lor, care este alcoolică. Băieţii trăiesc în coliba bunicii, care de multe ori este plecată de acasă pentru că mai are în grijă alţi 5 copii. Ea îi lasă în grija căţelului Oscar.

K24, un canal de știri din Nairobi, Kenya, spune povestea lui Oscar, un căţel cunoscut și îndrăgit de către tot satul în care locuiesc cei doi băieţi. El îi așteaptă cuminte dimineaţa, în timp ce băieţii se pregătesc de școală, după care îi conduce la școală și nu pleacă până ce școală nu se închide. Când orele se termină, căţelul le vine în întâmpinare pe drum și de multe ori i-a scos la liman atunci când s-au pierdut, conform Huffington Post.

Căţelul pare să fie o sursă de speranţă și amuzament pentru acest sat sărac, în care fiecare zi trece greu și cu probleme. De când a apărut reportajul, bunica băieţilor a mărturisit că a primit multe lucruri de ajutor și urări de bine din toată lumea. „Mă rog lui Dumnezeu să ne dea un loc mai bun pentru copii. Aceasta este cea mai mare nevoie a noastră", a declarat bunica copiilor, care locuiește cu ei într-o colibă de lut și lemne.