Pacientele unei clinici de tulburări alimentare, recrutate de o agentie de fotomodele

199

În scopul de a recruta personal pentru industria în care activează, reprezentanţii uneia dintre cele mai mari agenţii de modelling din Suedia au recurs la o metodă mai puţin profesională, încercând să atragă pacientele Centrului de Tulburări Alimentare din Stockholm, informează Medical Daily.

Petrecând timp în jurul centrului, pentru a se familiariza cu rutina potenţialelor candidate, agenţii așteptau ca fetele să iasă la plimbare, recrutând în special adolescente cu indexul masei corporale de 14, în condiţiile în care limitele normale se situează între 18.5 și 24.9.

Metoda folosită de aceștia, precum și insistenţele lor au atras indignarea angajaţilor din centru, inclusiv a medicului psihiatru, care a declarat că „este catastrofal să implici persoane cu o afecţiune bazată pe greutate și aspect într-un domeniu care exploatează tocmai aceste lucruri", după cum notează aceeași sursă.

Contactaţi de mama uneia dintre fetele abordate, căreia i se înmânase și cartea de vizită a agenţiei de recrutare, agenţii au susţinut, în apărarea lor, că nu sunt interesaţi decât de tinere sănătoase, cu o greutate normală, pe care nu le presează nimeni să slăbească.

În ciuda acestor afirmaţii de îndreptăţire, reprezentanţii centrului, care tratează cca 1.200 de pacienţi internaţi și 500 la domiciliu, inclusiv persoane anorexice, au menţionat că s-a încercat chiar și recrutarea unei adolescente atât de slabe încât se putea deplasa doar cu ajutorul scaunului rulant.