Petrecerile studenţeşti stropite cu alcool cresc riscul bolilor de inimă

26

Tinerii nu sunt feriţi de efectele nocive ale consumului de alcool, obicei care le poate provoca afecţiuni cardiace, sunt rezultatele unui studiu american, notează Daily Mail.

Cei mai expuşi practicii de a consuma băuturi alcoolice la petrecerile studenţeşti au vârste curpinse între 18 şi 25 de ani.

Cantităţile mari de alcool ingerate în mod regulat chiar şi de studenţii de aproximativ 20 de ani contribuie la creşterea riscurilor de a dezvolta boli cardiace mai târziu, arată cercetarea realizată de Universitatea Illinois din Chicago.

Obiceiul consumului excesiv de alcool este des întâlnit în campusurile studenţeşti, devenind o practică omniprezentă, cu caracter distructiv, care ameninţă sănătatea publică, susţine autorul studiului, profesorul Shane Phillips.

În urma cercetărilor, a reieşit că bărbaţii care consumau mai mult de cinci halbe de bere sau pahare de vin şi femeile care au băut mai mult de patru astfel de pahare de alcool, într-un interval de două ore, au dezvoltat afecţiuni ale funcţiilor celulelor endoteliului, dar şi ale funcţiilor muşchiului neted. Cele două componente sunt responsabile de controlul fluxului de sânge. Astfel de efecte pot contribui la dezvoltarea în timp a arterosclerozei, artitei, dar şi a bolilor cardiace.

Influenţele consumului excesiv de alcool s-au concentrat până acum numai pe efectele asupra unei categorii de persoane cu vârste între 40 şi 60 de ani. Printre efectele produse de acest obicei se numără creşterea riscului unui atac cerebral sau infarct miocardic.