Jumătate dintre tinerii creștini americani cred că nu e păcat să fumezi „iarbă”

890

Sunt tineri, creștini și vor ca marijuana să fie legală. E vorba de aproape jumătate dintre tinerii americani (18-29 de ani) din toate confesiunile creștine, care au fost intervievaţi de un sondaj efectuat recent de organizaţia Public Religion Institute.

Circa 45% dintre tinerii care se declară creștini intervievaţi de Public Religion Institute spun că sunt de acord cu legalizarea consumului de marijuana. Procentul celor care se opun legalizării nu a depășit 49%. În schimb, între „seniorii" intervievaţi, doar 22% s-au declarat în favoarea legalizării.

Tinerii au păreri diferite de cei mai în vârstă și în privinţa moralităţii consumului de marijuana. Aproximativ 52% dintre tinerii creștini spun că a fuma „iarbă" este acceptabil din punct de vedere moral, că nu este un păcat. La nivel naţional, doar 49% din americani împărtășesc această opinie.

Pe de altă parte, unul din trei americani (35%) consideră că noile legi liberalizate din SUA (între care și aprobarea căsătoriilor gay) sunt semne ale declinului moral al Americii, punctează Huffington Post.