Când Janelly Martinez-Amador s-a născut, medicii nu i-au dat şanse mari de supravieţuire. Ea a venit pe lume purtând povara unei boli rare, chinuitoare şi fără leac la acel moment, relatează NY Daily News. Viaţa micuţei avea să se schimbe peste şase ani.

Janelly s-a născut cu o afecţiune gravă, ce poartă numele de hypophosphatasia, o boală care împiedică dezvoltarea oaselor. Din cauza maladiei, ea nu avea nici calotă craniană pentru a-i proteja creierul, nici coaste care să o ajute în provesul de respiraţie. Practic, nici măcar nu îşi putea mişca propriul corp. Medicii nu au crezut că va avea mult de trăit, poate o zi sau două.

Cu toate acestea, micuţa i-a surprins chiar şi pe doctori, supravieţuind până la vârsta de doi ani când a început un tratament experimental, tratament care urma să îi schimbe viaţa. Deşi doctorii erau sceptici cu privire la rezultatele pe care le vor obţine în cazul ei, dat fiind faptul că se temeau că boala se află într-un stadiu destul de sever, după 18 luni de tratament, radiografiile au semnalat apariţia coastelor.

Acum, micuţa Janelly are şase ani, este foarte energică, foloseşte un antemergător pentru a se putea plimba şi chiar pentru a dansa. Încă nu poate vorbi din cauza tubului de traheostomie de care va scăpa în curând, dar învaţă să comunice cu ceilalţi folosind limbajul nonverbal. Cu toate că boala nu afectează funcţiile cognitive, ea mai are multe de recuperat, dat fiind faptul că a pierdut multe lucruri tipice unei copilării normale.

Janelly este un caz fericit. Chiar dacă a venit pe lume cu această afecţiune de care suferă un copil din 100.000, ea a supravieţuit mai mult decât alţi bebeluşi care se nasc cu această boală şi care, de cele mai multe ori, mor înainte de a împlini un an.