Între toate discursurile de absolvire spuse vreodată, unul singur va intra în istorie: cel al adolescentei Chelsea Fearce, care a trăit cea mai mare parte a anilor de liceu sub cerul liber, dormind în maşină alături de mama şi cele trei surori ale sale sau în adăposturi pentru persoanele fără adăpost.

Discursul şefei de promoţie de la liceul Charles Drew, din Riverdale, Georgia, va include câteva episoade din adolescenţa grea pe care a trăit-o, dar şi motivaţia puternică care a ajutat-o să înveţe bine, în ciuda dificultăţilor: credinţa şi încurajările mamei sale.

„Ori de câte ori îmi era greu, mă rugam. Mama mea este o femeie descurcăreaţă şi puternică şi mereu reuşeşte să fie optimistă. Îmi spuneam că aşa trebuie să fiu şi eu, să fac astăzi ceea ce trebuie pentru ca ziua de mâine să fie mai bună”, a declarat Fearce pentru ABC News.

Deşi pregătirea temelor a reprezentat o provocare continuă, mama ei a încurajat-o mereu pe Chelsea să înveţe bine. Materiile ei preferate au fost literatura şi ştiinţele şi speră ca într-o zi să devină medic oncolog.