Poza ANULUI: un fotograf îl atrage pe Obama într-o campanie socială inedită

66

Un fotograf curajos aproape că a fost dat afară din Casa Albă săptămâna trecută, după ce i-a făcut o fotografie neautorizată preşedintelui Barack Obama cu telefonul său mobil, relatează Huffington Post.

Dar când preşedintele a auzit că fotografia este pentru a ajuta un băieţel de 3 ani să meargă din nou, el şi personalul său de securitate i-au permis fotografului galez, Dai Baker, să rămână.

„Aproape că am fost aruncat afară. Dar, din fericire au înţeles, şi domnul Obama a pozat fericit cu mine mai târziu,"a spus Baker, care a câştigat competiţia Fotograful Casei Albe patru ani la rând.

Fotografia, pe care mai târziu Baker a postat-o pe Twitter, arată palma sa în prim-plan, în care îşi scrisese cuvintele „Pentru Luca", şi în fundal, puţin neclar, preşedintele Obama.

Luca Williams este un băiat de 3 ani din Newport, Ţara Galilor. În urmă cu patru luni, Luca s-a îmbolnăvit de meningită, care a evoluat în septicemie, iar medicii au fost nevoiţi să îi amputeze ambele picioare.

Potrivit Daily Mail, familia lui Luca încearcă acum să strângă o sumă de 2,4 milioane de dolari pentru a-i cumpăra băiatului o pereche de picioare protetice.

Astfel, părinţii lui Luca au lansat luna trecută campania „Ridicaţi mâinile pentru Luca", cerând oamenilor să îşi scrie în palmă „Pentru Luca", şi să încarce imaginile pe Facebook sau Twitter.

Până în prezent, pagina de Facebook a lui Luca a atras mai mult de 12.000 de adepţi, printre care şi celebrităţi, precum conducătorul auto F1 Mark Webber .

Acum, datorită lui Baker, cel mai puternic om din lume s-a alăturat campaniei.