Pojarul dus de români în SUA afectează Olimpiada

205

Peste 200 de americani s-au îmbolnăvit anul trecut de pojar, după 12 de ani de când a fost înregistrat ultimul caz în Statele Unite. Vinovaţi de acest lucru sunt străinii care au intrat în ţară în ultimele 12 luni, printre care francezi, italieni, spanioli, germani, dar şi români.

Potrivit sursei citate, în 2011 s-au înregistrat 222 de cazuri de pojar în 31 de state americane. 86% dintre cazuri au apărut la persoane care nu au fost vaccinate împotriva bolii. Concluziile au fost date publicităţii într-un raport realizat de Centrul american pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor şi menţionat de site-ul Bloomberg.com.

Potrivit datelor preluate de site-ul citat, 20 de milioane de oameni din întreaga lume au făcut pojar în 2011, iar 164.000 dintre ei au murit din această cauză. Dintre acestea, 37.000 de cazuri s-au înregistrat în Europa, lucru de luat în calcul de americanii care vor să ajungă, în vară, la Jocurile Olimpice de la Londra. Toţi cei care doresc să participe la Jocurile Olimpice au fost sfătuiţi să se vaccineze.

Aproape jumătate dintre cazurile înregistrate îşi au originea în Europa, în special în Franţa, Italia, România, Spania şi Germania, notează Bloomberg, citând raportul organizaţiei americane.