Primarul din Phoenix le permite bărbaţilor să folosească toaletele pentru femei

31

Pe 16 februarie consiliul local al oraşului Phoenix (SUA) a votat o nouă lege care permite oricărui bărbat care se consideră a fi femeie, nu doar transsexualilor, să folosească orice toaletă publică care până acum era doar pentru femei.

Legea, care a fost aprobată cu 5 voturi pentru şi 3 împotrivă, este un exemplu despre cum protecţia copiilor şi a femeilor a trecut în plan secundar, în favoarea promovării anumitor grupuri din comunitate. Aceasta nu este o iniţiativă singulară. Consiliul local al localităţilor Brighton şi Hove din Rottingdean, Marea Britanie, vrea să înlocuiască toaletele publice locale pentru bărbaţi şi femei, cu toalete unisex, pentru a facilita accesul transsexualilor în comunitate.

Prin permiterea accesului oricărui bărbat care se consideră femeie în toaleta femeilor, primarul şi consiliul local au deschis larg uşa prădătorilor sexuali. Doar în urmă cu câteva săptămâni presa a scris despre un student la Universitatea Villanova care şi-ar fi ascuns telefonul mobil în toaleta femeilor şi le-a filmat în timp ce îşi schimbau hainele, după care a pus materialul video pe site-uri pornografice.

„Cu noua lege prădătorii sexuali din Phoenix nu vor mai trebui să ascunde aparate de filmat, ci vor putea să intre direct şi să facă ce vor," scrie un american pe blogul său.