Producătoarea documentarului „Biblia” povesteşte cum a distribuit rolul lui Iisus

146

Programul documentar „Biblia", o mini-serie de 10 ore, redată în cinci părţi pe canalul History Channel, a ajuns pe primul loc în ceea ce priveşte audienţa înregistrată de un program TV în 2013. Co-producătoarea Roma Downey a povestit pentru revista People cum a repartizat rolul lui Iisus.

Producătorul Mark Burnett este cunoscut pentru emisiunile „Survivor" şi „Celebrity Apprentice", iar soţia sa Roma Downey este actriţă. Cuplul hollywoodian a surprins pe toată lumea cu acest proiect de răspândire a Cuvântului, cu ajutorul unui film-documentar, cât mai fidel relatărilor din Biblie şi cât mai complet.

Pentru Roma Downey, găsirea actorului potrivit pentru personajul lui Iisus a fost o sarcină care i-a testat credinţa. La şase săptămâni distanţă de la începerea filmărilor încă nu găsiseră actorul potrivit. Downey a apelat la prieteni pentru a forma un cerc de rugăciune şi în curând a primit şi sugestia potrivită.

Deşi actorul Diogo Morgado trăieşte în Portugalia, tocmai se întâmpla să călătorească prin Los Angeles şi a putut să se întâlnească imediat cu cei doi producători. Actorul va apărea în partea a doua a documentarului şi Downey este convinsă că va avea un impact major asupra telespectatorilor. „Este un actor frumos şi pe din afară şi pe dinăuntru," a declarat Downey.