Problema unui tată: „Aș vrea ca fiul meu să aibă cancer”

3019

„Aș vrea ca fiul meu să aibă cancer" este sloganul controversat al unei reclame publicată în mai multe ziare importante din Marea Britanie, care a șocat cititorii și a cauzat multe controverse.

Sloganul nu este ceva gândit de creativii de la agenţia de publicitate, ci îi apaţine chiar bărbatului care apare în reclamă, al cărui fiu de 6 ani s-a născut cu o afecţiune genetică rară, distrofia musculară Duchenne. „Este greu de înţeles că îţi poţi dori ca fiul tău să aibă cancer. Însă pentru multe tipuri de cancer există un tratament. Această boală este 100% letală”, a explicat tatăl copilului.

Boala afectează doar un băiat din 3.500 în Marea Britanie și se manifestă mai întâi prin slăbiciune musculară, dar la vârsta de 20-30 de ani insuficienţa cardiacă și respiratorie duce la deces. Nu există tratament curabil pentru această boală, determinată de o mutaţie a genei implicată în funcţionarea corespunzătoare a mușchilor.

Scopul campaniei este strângerea a 200.000 de lire pentru finanţarea cercetărilor în scopul găsirii unui tratament pentru această boală, scrie ProTV.

Foto: captură YouTube