Protest evanghelic împotriva lui Ricky Martin

132

Un grup de pastori evanghelici și enoriașii lor din Florida au protestat sâmbătă împotriva televiziunii Univision. Gestul a fost determinat de transmiterea unui interviu cu vedeta Ricky Martin.

Pe 2 noiembrie 2010 reţeaua spaniolă Univision din SUA a difuzat programul „Ricky Martin… Fără secrete". În cadrul interviului vedeta a vorbit despre primele sale contacte sexuale la vârsta de 15 ani, despre confuzia cu privire la propria sexualitate și faptul că a început să se simtă atras de bărbaţi, și nu de femei. Show-ul îl prezintă ca pe un om de mare succes, cu o casă de 10 milioane de dolari, cu motocicletă scumpă. Imaginile din concerte și sloganul „living la vida loca" (trăiește o viaţă nebună) îl dovedesc un idol a sute de mii de fani.

Programul a fost difuzat între orele 7-8 seara, pe reţeaua Univision care are acoperire naţională în SUA. „Nu suntem de acord ca atunci când familia este împreună la masa de seară, alături de copii, la televizor să vorbească Ricky Martin explicând cum a ajuns să iubească un bărbat.", au spus protestatarii, un grup de pastori evanghelici care predică prin intermediul televiziunii Ondas de Amor. „Ca oameni care preţuim principiile ce au dat naștere poporului nostru, am decis să spunem „ajunge!" acestor show-uri care violează inocenţa copiilor noștri și promovează confuzia într-o perioadă în care ei sunt încă la vârsta dezvoltării."

Protestul a avut loc sâmbătă, 18 decembrie, adunând câteva sute de participanţi. Mesajele lor conţineau critici atât la adresa administraţiei ce reglementează audio-vizualul american, dar și a televiziunii și a lui Ricky Martin.