Chiar dacă nu putem controla ceea ce ni se întâmplă pentru a evita momentele nefericite din viata noastră, cu toţii avem o putere imensă asupra propriilor gânduri. Dezvoltarea acestei puteri ne-ar putea conduce tot mai departe pe drumul către fericire.

Sean Meshorer, autorul cărţii Experimentul Fericirii (The Bliss Experiment) este de părere că fiecare dintre noi ar trebui să lucreze pentru a descoperi fericirea, notează Huffington Post. De aceea, Meshorer recomandă câteva trucuri simple care, practicate zilnic, te vor ajuta să fii tot mai fericit, în ciuda evenimentelor negative care, inevitabil, apar în viaţa de zi cu zi.

În primul rând, înlocuieşte criticile şi ura cu compasiune. Pentru asta, trebuie să te pui în pantofii celuilalt, pentru a înţelege situaţia, lucru care te va scuti de acumularea sentimentelor şi stărilor negative. Nu uita să acorzi fiecăruia prezumţia de nevinovăţie.

Fii recunoscător pentru fiecare lucru bun din viaţa ta. Poţi face acest lucru fie în gând, fie pe hârtie. Alocă-ţi câteva minute pentru a reflecta la acele lucruri pozitive pe care le ai în viaţă. Acest exerciţiu te va ajuta să îţi reamintești chiar şi în momentele dificile că ai motive pentru care ar trebui să fii fericit.

Nu în ultimul rând, reflectează la menirea ta pe acest pământ. Poate că nu ai descoperit care este rolul tău, dar poţi face paşi mai mici care te vor ajuta să te descoperi încetul cu încetul. Pe parcursul procesului de descoperire a propriei persoane vei dobândi atât pacea interioară, cât şi o mai mare încredere în tine. O mai bună cunoaştere a sinelui îţi poate oferi acea stabilitate şi direcţie în momentele în care simţi că pierzi controlul asupra situaţiei.