Reclamă în Noua Zeelandă: „Felicitări, veţi avea o lesbiană!”

183

O nouă campanie pentru promovarea căsătoriei între homosexuali a provocat controverse în Noua Zeelandă.

În reclamă, o tânără însărcinată, împreună cu partenerul ei, se prezintă la medicul ginecolog pentru a afla care este sexul copilului lor. Află extrem de încântaţi că vor avea o lesbiană. Mesajul campaniei este că „orice copil se poate naște homosexual, deci egalitatea în căsătorie este problema fiecărei familii".

„Să fii homosexual sau lesbiană nu este o alegere", a declarat purtătorul de cuvânt al organizaţiei Părinţi și Prieteni ai Homosexualilor și Lesbienelor, pentru The New Zeeland Herald. „Nu are nimic de-a face cu educaţia sau cultura. Este pur și simplu un fel de a fi. Te naști așa", a mai spus ea.

Reclama a fost special realizată pentru a „provoca" oamenii, a declarat creatorul campaniei, Steve Minon. În Noua Zeelandă, parlamentarii au aprobat căsătoria pentru cupluri de același sex și pentru transsexuali, în luna aprilie.

Reclama nu a fost apreciată de toată lumea, unele persoane fiind de-a dreptul contrariate. „Ai putea fi înclinat să îţi tratezi bebelușul ca un homosexual și deci să iei o decizie, ca părinte, pe care el încă nu a făcut-o," scrie cineva pe blog. Altcineva scrie: „Doi părinţi homosexuali inevitabil și-ar influenţa copilul în acea direcţie, prin simpul fapt că un copil imită ceea ce vede. Copiii ar trebui crescuţi de un tată și o mamă. Dacă după aceea declară că sunt homosexuali măcar știi că tu ai făcut tot ce ai putut".