Medicamentele de azi, mai ineficiente decât cele de acum 40 de ani

136

Eficienţa medicamentelor actuale este în scădere faţă de acum 40 de ani, în ciuda investiţiilor în acest sector şi a fluxului consistent de produse farmaceutice apărut, arată un raport publicat de organizaţia Health Affairs şi citat de Inquisitr.

Raportul a analizat comparativ rezultatele obţinute la pacienţii trataţi cu medicamente şi cei care au urmat un tratament placebo. Pentru acest demers, cercetătorii au folosit studii controlate cu placebo apărute în patru jurnale medicale importante, în perioada 1966-2010. Rezultatele au arătat că, în medie, tratamentele active studiate recent au înregistrat un număr mic de beneficii aduse în raport cu tratamentul placebo.

Ineficienţa actuală a medicamentelor ar putea fi cauzată şi de faptul că bolile pacienţilor sunt tot mai dificil de tratat, spun cercetătorii. 

Interesant însă, cel mai probabil, medicamentele din studiile vechi au fost mărci generice, care sunt şi mai ieftine decât medicamentele produse de mărci renumite şi scumpe, notează Inquisitr.