Registrul actelor homofobice inaugurat în Quebec

13

Un grup de activişti pentru drepturile homosexualilor a inaugurat în premieră mondială, primul regristru al actelor homofobice, cu suport şi finanţare din partea departamentului „Lupta împotriva homofobiei" din cadrul Ministerului de Justiţie.

Conform declaraţiei de presă lansată de grupul Gai Ecoute, orice persoană care a fost martorul unui act homofobic „trebuie" să raporteze în noul registru, care păstrează confidenţialitatea şi acceptă reclamaţii anonime.

Ministerul de Justiţie a primit sarcina de a lupta împotriva homofobiei în 2008 şi anul trecut a cheltuit 7 milioane de dolari pe activităţi anti-homofobie.

Laurent McCutcheon, preşedintele grupului Gai Ecoute se mândreşte că a creat un serviciu unic în lume. „L-am creat pentru a vedea situaţia reală a homofobiei. Compilarea şi analiza acestor date ne va ajuta să identificăm problema şi să acţionăm mai bine pentru a o preveni," a declarat McCutheon pentru LifeSiteNews.

Pe de altă parte, Georges Buscemi, preşedintele grupului pro-familie, pro-viaţă Campagne Quebec Vie, a declarat că vede acest registru ca „o unealtă pentru a crea un climat de opresie şi teamă în jurul celor care nu sunt de acord cu opiniile mişcării homosexuale din Quebec." Buscemi crede că lista va fi folosită mai departe în scopul pedepsirii celor care se opun homosexualităţii.