Studiu: bărbaţii îşi aleg partenera de viaţă după trăsăturile feţei

321

    Că aspectul exterior contează în alegerea unui partener este deja un truism. O echipă de cercetători de la Universitatea Austin, din Texas (SUA) a vrut însă să vadă ce anume din aspectul unei persoane contează mai mult atunci când vine vorba de relaţii pe termen lung.

    La capătul unui studiu care a fost publicat în Evolution and Human Behavior, psihologii David Buss, Jaime Confer şi Carin Perilloux au ajus la concluzia că bărbaţii care sunt interesaţi de o relaţie serioasă sunt mai atenţi la faţa partenerei, în timp ce bărbaţii interesaţi de o relaţie pe termen scurt, acordă o atenţie sporită corpului femeii.

    Potrivit Science Daily, care raportează despre studiu, cercetarea vine pe fondul unor descoperiri legate de calităţile care fac feţele şi trupurile mai atrăgătoare, cum ar fi simetria trăsăturilor feţei sau proporţia dintre talie şi şolduri.

   Analizând răspunsurile a 375 de studenţi, într-un experiment care viza expunerea subiecţilor la fotografii cu femei, psihologii au observat că 25% dintre cei care şi-au ales partenerele având drept criteriu relaţia pe termen lung, au privit corpul. În acelaşi timp, aproape 51% dintre cei care se gândeau la o relaţie de scurtă durată, au ales să se uite la corpul potenţialelor partenere.

"Priorităţile bărbaţilor se schimbă în funcţie de ceea ce caută într-o parteneră: atunci când scopul este o relaţie de lungă durată, trăsăturile faciale devin mai importante", a declarat Jaime Confer, co-cercetător în cadrul studiului.