Rolul bârfei în prieteniile masculine și în cele feminine

337

Atât bărbaţilor cât și femeilor le place bârfa, însă acest tip de comunicare impactează diferit relaţiile de prietenie, datorită subiectelor abordate, explică un studiu.

 

Bărbaţii preferă subiectele de tipul activităţilor comune, cum ar fi sportul și realizările personale, care sporesc relaţiile lor sociale, în timp ce femeile se dedică discuţiilor pe tema aspectului fizic și al cumpărăturilor, care le poate pune prietenia în pericol.

„Prietenia dintre bărbaţi este caracterizată de implicarea în activităţi de grup, astfel bârfa poate servi pentru a consolida legătura între indivizi în cadrul grupului", afirmă David C Watson de la Universitatea Grant McEwan, din Edmonton potrivit DailyMail.

Pentru femei însă bârfa poate avea efectul opus: „Prieteniile de sex feminin sunt caracterizate mai mult de comuniune și de intimitate. Bărfa poate reprezenta mai mult o ameninţare pentru relaţie” afirmă Watso.

Studiul a analizat diferenţele de gen în relaţia dintre calitatea de prietenie și tendinţa de bârfă, pe un eşantion de 167 de femei şi 69 de bărbaţi.