România, fruntaşă la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Fizică

17

Echipa României care a participat la a VII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică a obţinut cele mai bune rezultate din istoria participării ei la această competiţie.

Reprezentanţii României la această olimpiadă au cucerit două medalii de aur, două medalii de argint şi una de bronz. Iustina Crăciun şi Denis Turcu, elevi în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti au luat medaliile de aur. Medaliile de argint au fost pentru Andrei Alexandru Cuceu, clasa a XI-a, la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi pentru Paul Andrei Draghiş, clasa a X-a, la Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu" din Baia Mare. Medalia de bronz i-a revenit Cătălinei Miriţescu, clasa a XI-a, la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, notează Agerpres.

Olimpiada, la care au participat 100 de concurenţi din 20 de ţări, s-a desfăşurat în Grecia (Volos), în perioada 27 iulie – 5 august. Ediţia a VIII-a a acestei Olimpiade va avea loc anul viitor, la Suceava.