Românii visează să devină miliardari peste noapte

21

Tot mai mulţi români îşi încearcă norocul la agenţiile loto şi la casele de pariuri sportive. De asemenea, mulţi caută să devină miliardari peste noapte participând la jocurile bingo televizate. Piaţa norocului a ajuns, în România, la 3.000.000.000 de euro.

Anul 2010 a adus pe piaţa românească noi case de pariuri şi a însemnat, totodată, extinderea celor deja existente. Cea mai mare reţea de pariuri este cea deţinută cu Stanleybet, cu 300 de unităţi. Aceasta a înregistrat, în 2009, o creştere cu 45% a cifrei de afaceri, conform datelor Ministerului Finanţelor.

Casa de pariuri Bet Café Arena, deţinută de miliardarul Dinu Patriciu, s-a extins şi a ajuns la aproape 100 de unităţi.

„Criza crește mirajul unui câștig rapid, în condiţiile în care aproape că nu există alte oportunităţi de a obţine sume mari repede și în mod legal", a declarat sociologul Alfred Bulai. În timp ce cazinourile cunosc un regres în perioadele de criză economică, jocurile care nu presupun investiţii mari – loto, bingo etc. – atrag un număr mai mare de persoane, notează capital.ro.

Evoluţia sectorului, în 2011, stă sub semnul întrebării, în condiţiile în care Guvernul intenţionează să introducă obligativitatea taxelor de intrare la sălile de jocuri, ceea ce ar putea să-i descurajeze pe unii jucători, conform capital.ro.