S-a hotărât că nu va muri înainte de a-și conduce fiicele la altar (Video)

1516

Foșnet de rochii, zâmbete largi, miros ademenitor de flori, bătăi de inimă puternice, muzica începe. Toate privile se întorc să vadă mireasa intrând, pășind hotărâtă și, totodată, timidă la braţul tatălui ei. Toate fetiţele visează la ziua nunţii și la acest moment, dar nu toate au parte de el. Se întâmplă adesea ca tatăl să nu mai fie în viaţă, cum este și cazul lui Fred Evans, care în primăvara anului trecut a aflat că mai are doar câteva luni de trăit. Cu toate acestea, Fred, tatăl a două fete nemăritate, a hotărât că nu va părăsi această lume fără să le ofere fiicelor lui binecuvântarea sa.

Fred Evans în vârstă de 62 de ani tocmai suferise o operaţie de transplant dublu al plămânilor când a fost diagnosticat cu cancer de piele în metastază. Din păcate chimioterapia a ieșit din discuţie, Evans fiind deja foarte slăbit de medicamentele pe care le lua în urma operaţiei. Astfel, viaţa lui a fost limitată la doar câteva luni.

În faţa unui verdict atât de sumbru, Evans nu a lăsat spaima și depresia să-l doboare, ci a ales să împartă dragoste familiei lui. Ajutat de soţia și fiica sa mai mare, căsătorită, a organizat o ceremonie pentru celelalte două fiice în biserica Watermark Community Church din Dallas. Fetele, Gracie și Kate, au fost invitate la biserică sub pretextul unei surprize pentru mama lor. Ajunse acolo, au fost întâmpinate de tatăl lor îmbrăcat în smoching, cu buchete de flori în mâini. Nedumerirea le-a fost îndepărtată și înlocuită de mirare și lacrimi când tatăl lor le-a spus că vrea să le ducă la altar, să le dea binecuvântarea lui, în cazul în care nu va fi prezent în ziua nunţii lor.

Atât Gracie, cât și Kate au pășit spre altar unde a avut loc o ceremonie simbolică oficiată de fratele lui Evans. La sfârșitul ceremoniei, Evans mai avea o surpriză pregătită. A scos un al treilea buchet, destinat soţiei sale. Cei doi și-au reînnoit jurămintele în prezenţa familiei și apoi toţi cei prezenţi s-au rugat.

Întregul eveniment a fost fotografiat și filmat de către o echipă de profesioniști aduși de Organizaţa de Caritate Fotolantropy. Astfel, Fred Evans a lăsat în urmă mai mult decât lacrimi de tristeţe. A lăsat lacrimi de fericire și dovezi palpabile a dragostei faţă de familia sa. O dragoste învinsă de moarte în aparenţă, dar care trăiește pentru totdeauna în inimile celor apropiaţi lui. Fred Evans a murit pe 25 iulie 2013.

Foto: captură ecran