România a dat 250 mil. euro pentru a combate sărăcia în lume

88

250 milioane de euro este suma cu care a contribuit România la finanţarea pentru programelor de combatere a sărăciei ale ONU, de la aderarea la UE până în prezent.

   

    Aflat la New York cu ocazia Adunării Generale a ONU, premierul Emil Boc a declarat că, în ciuda problemelor economice interne actuale, România îşi va menţine angajamentele privind contribuţiile viitoare pentru asistenţă. "Contribuţia va fi menţinută şi în perioada următoare, pentru că asistenţa pentru dezvoltare trebuie asigurată. Pe de o parte, şi noi am fost şi suntem beneficiari ai unor asemenea programe de dezvoltare, iar pe de altă parte şi alţii au nevoie de susţinerea noastră", a spus premierul.

    Guvernul menţine măsurile de austeritate în ţară, pentru ca în urma reformelor în 2010 şi 2011, "să trăim pe propriile picioare, să consumăm numai din ceeea ce producem, iar eventualele împrumuturi să se ducă numai spre dezvoltare," a precizat premierul în cadrul unei întâlniri cu membri ai comunităţii româneşti a oamenilor de afaceri, de la New York.

    Miercuri, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon a lansat un plan de asistenţă pentru copiii şi mamele din ţările sărace, ale cărui fonduri se ridică la 40 de miliarde de dolari, a anunţat Christian Post. Această sumă este însă de patru ori mai puţin decât ar fi fost necesar pentru a salva vieţile celor 16 milioane de femei şi copii aflaţi în pericol, a declarat Robert Orr, consilier în cabinetul secretarului.