Scrisoarea unui tată către Victoria’s Secret devine virală

19

Scrisoarea publică a reverendului Evan Dolive, tatăl unei fetiţe de trei ani, către compania de lenjerie intimă Victoria's Secret a devenit virală datorită onestităţii şi vehemenţei unui tată preocupat de noua colecţie a companiei, care se adresează tinerelor fete.

Scrisoarea, apărută pe blogul său, solicită companiei retragerea de pe piaţă a noii colecţii, intitulată „Bright Young Things" ce are imprimate cuvinte şi expresii precum „sălbatică", „Te simţi norocos?" şi „Sună-mă".

„Doresc ca fiica mea (ca orice altă fată) să se confrunte cu luarea unor decizii dificile în anii adolescenţei. Decizii precum vreau să devin medic sau avocat? Vreau să cresc nivelul de conştientizare asupra traficului de sclavi sau lipsei de apă în ţările sărace? Există multe întrebări pe care fetele ar trebui să şi le pună…dar nu să se întrebe dacă vor fie plăcute de un băiat datorită lenjeriei intime pe care scrie «Sună-ma»", scrie Dolive.

El mai arată că asemenea inscripţii le fac pe femei să devină obiecte sexuale, la dispoziţia bărbaţilor. Aşadar, noua colecţie este periculoasă, în special la o vârstă atât de fragedă, explică el.

„Vă implor să reevaluaţi decizia lansării acestei colecţii. Făcând aceasta, arătaţi că puneţi imaginea de sine, valoarea şi mândria fetelor mai presus de profitul personal", îşi încheie tatăl scrisoarea.