Educaţie controversată: pot să facă adolescenţii sex acasă?

272

O nouă tendinţă produce îngrijorare în Statele Unite. Tot mai mulţi părinţi permit copiilor lor adolescenţi să aibă relaţii sexuale, condiţionându-i însă ca acestea să aibă loc la ei în casă.

Un reportaj ABC News prezintă opiniile mai multor părinţi care consideră că a le permite adolescenţilor să întreţină relaţii sexuale la ei acasă au mai multe avantaje. „Aș prefera să o facă aici, decât în altă parte," a declarat Patty Skudlarek, mama unui tânăr de 18 ani. Femeia spune că propriul cămin este „un mediu mai sigur, mai curat mai familiar decât un motel, o mașină sau un parc…"

Ca și Skudlarek, și alţi părinţi au adoptat atitudinea de tipul „dacă tot e să se întâmple, măcar să se întâmple acasă." Mai numeroși sunt însă cei care nu sunt de acord și spun că părinţii ar trebui să fie capabili să asigure respectarea unor limite și explice adolescenţilor că nu sunt pregătiţi pentru sex.

Mai mulţi tineri intervievaţi pentru reportaj au susţinut că ideea li se pare ciudată și că nu ar face sex acasă nici dacă le-ar da voie părinţii.

Dacă unii părinţi sunt mai permisivi cu proprii copii, cum rămâne cu copiii altora, întreabă reporterul ABC. Permisivitatea în ceea ce privește propriul copil afectează și partenerul acestuia, a cărui siguranţă ar trebui, în egală măsură protejată.