Tineri politicieni din Suedia cer legalizarea incestului și a necrofiliei

4507

Aripa de tineret a Partidului Liberal din Suedia (LUF) a cerut abrogarea anumitor legi, în urma cărui fapt incestul între fraţi să fie permis și, la fel, necrofilia.

Fraţii ar trebui să aibă cel puţin 15 ani, iar actual sexual să fie consensual pentru ca incestul să fie legal, iar oamenii ar trebui să poată hotărî dacă vor să își lase „moștenire” corpurile după moarte și în ce scop, fie că este vorba despre studii știinţifice, fie că este vorba despre acte de necrofilie.

„Noi suntem o organizaţie de tineret și una dintre sarcinile noastre este să gândim mai departe”, declară Cecilia Johnsson, președinta LUF. „Aceste legi nu protejează pe nimeni acum… Înţeleg că se poate considera că este ciudat și scârbos, dar asta nu o poate decide legea”, a mai spus ea. Oamenii ar trebui să fie complet stăpâni pe corpurile lor, atât în viaţă, cât și după moarte, iar consimţământul ar trebui să fie singurul element în funcţie de care să se decidă ce intră sub incidenţa legii și ce nu. Adam Alfredsson, purtător de cuvânt pentru liberali, spune că aceste propuneri nu au nimic de-a face cu ceea ce sprijină partidul-mamă. „Incestul este și ar trebui să rămână ilegal”, citează The Independent. Cu toate acestea, Suedia este singura ţară din Europa care permite căsătoria între fraţii vitregi, dar care trebuie să ceară consiliere de la stat înainte.

Deși propunerile au fost respinse, interesant și totodată tulburător este faptul că ele primesc girul altor tineri, după cum reiese din comentariile pe marginea acestei știri. „În Franţa, unde locuiesc eu, incestul nu este interzis, ci este considerat circumstanţă agravantă în cazuri de abuz sexual. Asta mi se pare o situaţie destul de echilibrată, din moment ce acoperă și actul sexual consensul, dar și abuzul în familie”, scrie cineva pe Reddit. Altcineva apreciază faptul că propunerile au în vedere acte consimţite între adulţi și „urmează principiile liberale la literă”. Un alt comentator nu înţelege care ar fi problema să se legalizeze incestul și necrofilia, cât timp nu are nimeni nimic de suferit, și crede că persoanele respective ar avea mai multă nevoie de un terapeut decât de închisoare.

Nu este pentru prima dată când se pune problema legalizării incestului în Europa. Doar acum doi ani, Consiliul Naţional de Etică din Germania a cerut guvernului să pună capăt incriminării incestului între fraţi, după examinarea cazului unui bărbat care a fost condamnat la închisoare după ce s-a aflat că avea patru copii cu sora lui. Consiliul a argumentat că riscul ca urmașii rezultaţi din cuplurile de fraţi să sufere malformaţii nu este suficient pentru a sprijini o lege care să pună cuplul într-o situaţie „tragică” și că dezincriminarea acestui act sexual nu ar duce la alimentarea acestei practici „rare”. La momentul respectiv, partidul de la guvernare, condus de Angela Merkel, a respins rapid o asemenea posibilitate.

În România, conform Art. 377 din noul Cod Penal, „Raportul sexual consimţit săvârşit între rude în linie directă sau între fraţi şi surori se pedepseşte cu închisoarea de la un an la 5 ani.”

Eliza Vlădescu
După absolvirea Facultății de Comunicare și PR din cadrul SNSPA, Eliza Vlădescu a dat televiziunea pentru presa scrisă și de mai bine de 8 ani nu s-a uitat înapoi. Eliza face parte din echipa permanentă de redactori a revistei Semnele timpului.