Ce impact poate avea social media asupra vieţii de zi cu zi

339

Social media a schimbat în mod considerabil societatea noastră, punându-şi amprenta mai ales pe relaţiile interumane. 

Pentru unii, social media constituie principalul canal prin care interacţionează cu cei din jur; pentru alţii, social media este doar o mică parte din viaţa lor. Însă, indiferent de cât de implicată sau nu este o persoană în social media, cert este că aceasta are un impact asupra relaţiilor interumane. Iată câteva lucruri de care ar trebui ţinut cont în ceea ce priveşte amprenta pe care o pune social media pe vieţile oamenilor, potrivit relevantmagazine.com.

– Pierderea căldurii umane: nu există nimic mai de preţ şi mai puternic decât legăturile din viaţa reală: un zâmbet, o atingere, o îmbrăţişare pot transmite căldură între cei care interacţionează, ceea ce social media nu poate face.

– Dezvoltarea egoismului: în lumea social media, toţi sunt concentraţi în a spune lumii ce fac, cum se simt, unde sunt, să se facă cunoscuţi altora, mai mult decât a întreba pe alţii ceva, a construi relaţii sau a se preocupa pentru alţii. Social media încurajează punerea propriei persoane întotdeauna pe primul loc.

– Posibila pierdere a timidităţii necesare: în viaţa reală, sunt momente în care fiecare îşi dă seama când trebuie să vorbească sau mai bine să tacă, însă sub masca social media, se întâmplă de multe ori să se spună lucruri care în viaţa reală nu s-ar fi spus. În felul acesta, reputaţia cuiva poate fi afectată, o relaţie poată fi distrusă sau persoana în cauză poate fi marginalizată.