10% din utilizatorii Facebook sunt insultaţi sau ameninţaţi

68

Unul din 10 utilizatori ai reţelei de socializare Facebook se confruntă cu abuzuri atât private, cât şi publice, este rezultatul unui studiu realizat de Global Market Inside, relatează The Telegraph.

Episoadele de abuz includ atât mesaje private, cât şi posturi publice, cu un conţinut injurios sau chiar ameninţătoare, arată studiul.

Ralph Risk, directorul de marketing pentru Europa al Global Market Insite, afirmă că anonimatul din lumea virtuală facilitează transmiterea de mesaje ostile, citează The Telegraph. Cu toate acestea, adaugă el, mulţi dintre useri reuşesc să se apere singuri folosind tehnologiile pe care le au la dispoziţie.

În cele mai multe cazuri, 62%, mesajele ofensatoare vin din partea cunoscuţilor, în timp ce 27% au declarat că au fost abuzaţi prin intermediul reţelelor sociale de persoane pe care nu le cunosc şi nici nu apar în lista de prieteni.

Dintre userii care s-au confruntat cu această problemă, 61% spun că au experimentat un astfel de episod cel mult de două ori. Cu toate acestea, 18% dintre utilizatori afirmă că primesc mesaje ostile cu o periodicitate de o lună, în timp ce 3% sunt abuzaţi pe reţelele sociale chiar şi de mai multe ori în acelaşi interval.

Pentru a se proteja de astfel de atacuri, cei mai mulţi folosesc opţiunea de blocare a utilizatorilor. În afară de această măsură, internauţii au răspuns că preferă să-l raporteze pe cel care îi insultă cu ajutorul opţiunii Report, să îşi revizuiască opţinile de protejare a profilului, sau chiar să îşi închidă contul.