2 milioane de parole de Facebook, Gmail şi Twitter furate

43

Hackerii au furat aproximativ 2 milioane de nume de utilizatori şi parole din conturile de Facebook, Google, Twitter, Yahoo, printre altele.

Un raport al companiei de securitate cibernetică Trustwave a informat că circa 2 milioane de utilizatori ai reţelelor Facebook, Google, Twitter, Yahoo și altele au fost victimele unui furt masiv de parole, declanșat la 21 octombrie și aflat, se pare, încă în desfășurare.

Acest lucru a fost posibil datorită unui virus instalat în numeroase computere din întreaga lume. Virusul capta numele de utilizatori şi parolele şi le trasmitea unui server controlat de către hackeri. La data de 24 noiembrie, Trustwave a localizat acest server în Olanda, iar marţi, 3 decembrie, a publicat descoperirile făcute, notează money.cnn.com.

Nu se ştie deocamdată cum s-a putut propaga atât de rapid virusul și nici câte computere au fost afectate. Serverul care colecta date în mod fraudulos şi-a început activitatea la data de 21 octombrie şi, deşi a fost descoperit, se pare că mai sunt altele asemănătoare care nu au fost încă localizate.

John Miller, de la Trustwave, avertizează asupra faptului că virusul este ascuns, lucru care face să fie destul de greu de depistat de către utilizatori. El recomandă actualizarea antivirusului pentru a fi în siguranţă.