Facebook va avea o nouă funcţie: donarea de organe

111

În câteva zile Facebook va avea o nouă secţiune: Life Event, unde utilizatorii pot declara dacă sunt donatori de organe. Anunţul a fost făcut de Mark Zuckerberg, în cadrul emisiunii tv Good Morning, America.

Pe lângă asta, interfaţa reţelei sociale se va îmbogăţi şi cu butonul Organ Donor, despre care Zuckerberg a declarat că „funcţia in sine este destul de simplă, dar conectarea oamenilor cu scopul de a salva vieţi este incredibilă", citează playtech.ro.

Odată activată opţiunea, se pot introduce informaţii suplimentare legate de eveniment, printre care data la care utilizatorul a devenit donator, sau poveştile care l-au împins spre o asemenea decizie.

Potrivit zdnet.com, Zuckerberg a povestit în cadrul emisiunii că ideea i-a venit de la prietena sa, care studiază medicina, şi de la Steve Jobs, care după un transplant de ficat a mai câştigat câţiva ani de viaţă.

Numai în SUA sunt 114,000 de oameni care pot fi salvaţi. Dar această funcţie poate ajuta milioane de oameni din întreaga lume. Funcţia va fi disponibilă în România în câteva zile.