"Convoiul Speranţei" declară război sărăciei în SUA

9

Numărul americanilor care nu au ce pune pe masă a ajuns la un nivel record pentru ultima jumătate de secol. 17,4 milioane de gospodării sunt în această situaţie, potrivit recensământului SUA. În plus, circa 49,9 milioane de americani trăiesc fără asigurare de sănătate.

În acest context, o asociaţie de ONG-uri, companii, biserici, comunităţi medicale şi agenţii guvernamentale a lansat programul "Convoiul Speranţei", în care s-au investit nu mai puţin de 50 de milioane de dolari, informează Charisma News.

Planul este ca, în doi ani de zile, camioanele organizaţiei să livreze, la fiecare oprire, bunuri şi servicii în valoare de 1 milion de dolari.

"Cei mai mulţi vin la noi pentru hrană, dar noi ştim că sărăcia afectează fiecare faţetă a vieţii," a declarat fondatorul asociaţiei, Hal Donaldson, care provine dintr-o familie săracă. "De aceea lucrăm cu acele comunităţi pe care le ajutăm, cu un an înainte să ajungem la ei," spune Donalson. El a explicat că asociaţia ajută nu doar cu bunuri, ci facilitează celor ajutaţi şi obţinerea unui loc de muncă, a unui adăpost, a asistenţei medicale, a hainelor, a unei frizuri, a unui portret de familie şi chiar organizează un carnaval pentru copii. "Îi tratăm pe cei aflaţi în nevoie ca pe nişte 'oaspeţi de onoare' într-o atmosferă festivă a speranţei," a conchis Donaldson.