Purtător de cuvânt gay a demisionat din cauza criticilor

36

Criticat pentru orientarea sa sexuală, asumată deschis ca fiind homosexuală, Richard Grenell, purtătorul de cuvânt al candidatului la alegerile prezidenţiale americane Mit Romney a demisionat.

Recent desemnat să seocupe de relaţiile externe ale posibilului nominalizat republican la prezidenţiale, Grenell şi-a anunţat retragerea, ca urmare a numerose critici din partea conservatorilor anti-gay, relatează BBC.

În demisia sa, Grenell i-a mulţumit lui Romney pentru "încrederea în mine". Anterior, purtătorul de cuvânt a fost nevoit să şteargă 800 de statusuri pe Twitter şi să îşi desfiinţeze site-ul personal.

Potrivit Washington Post, Grenell a fost criticat nu doar pentru orientarea sa sexuală, ci şi pentru comentariile sale dure la adresa Callistei Gringrich şi a lui Michelle Obama.

Cu toate acestea, susţinătorii preşedintelui Obama au profitat de ocazie pentru a sublinia că "acesta este genul de extremism căruia o eventuală administraţie Romney i-ar cădea ostatică," a spus Bill Burton, fondatorul super PAC-ului (Comitet de Administrare Politică) pro-Obama.