Peste 83 de milioane dintre utilizatorii Facebook sunt, de fapt, conturi false

280

Din cei aproape 1 miliard de utilizatori ai reţelei Facebook, peste 83 de milioane sunt utilizatori falşi, arată documente remise de Facebook către Bursă, dezvăluie CNN.

Fie că e vorba de bebeluşi, de animale de casă, conturi de companie, conturi dublate, pur şi simplu conturi pentu spam, se pare că numărul profilelor false de Facebook depăşeşte 83 de milioane – adică 8,7% din totalul utilizatorilor.

Administratorii reţelei au împărţit aceste conturi în trei: conturile duplicat – 4,8% din total – sunt deţinute de persoane care şi-au făcut mai multe conturi, dar folosesc doar unul; conturile greşit clasificate – 2,4% din total – sunt conturile care ar fi trebuit să fie înscrise în categoria pagini, nu profile; conturi indezirabile – 1,5% din total – sunt conturile folosite pentru spam.

Statistica este relevantă din punct de vedere economic, mai ales că în ultima vreme conducerea Facebook a fost criticată că nu face nimic pentru a preveni ca o parte semnificativă din Like-urile unor companii să vină de la utilizatori falşi.