Proiectul de lege care proteja parola Facebook nu a trecut

63

Republicanii americani au refuzat să voteze în favoarea proiectului de lege care ar fi permis Comisiei Federale de Comunicaţii să protejeze angajaţii de solicitarea angajatorilor de a-şi dezvălui parola contului de Facebook, informează Huffington Post.

Măsura a fost respinsă cu 236 voturi împotrivă şi 184 de voturi pentru, în Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite ale Americii. Niciun republican nu şi-a exprimat votul.

Decizia a fost justificată prin faptul că prevederea propusă de democraţi nu era benefică. „Acesta nu îl protejează pe consumator. […] Mulţi dintre noi ar fi bucuroşi să colaboreze cu dumneavoastră pentru elaborarea unei legislaţii, deoarece cred că această problemă este una cu care ne confruntăm toţi", a declarat Greg Walden, republican de Oregon şi preşedinte al Subcomitetului de Energie şi Comerţ.

Acestă prevedere înaintată de democraţi face parte dintr-un proiect de lege care ar acorda libertăţi extinse Comisiei Federale de Comunicaţii, după ce mai mulţi americani s-au plâns că angajatorii au insistat să le acceseze conturile de Facebook.