Studiu: Facebook ne face narcisişti şi agresivi

450

Cercetătorii au descoperit o legătură între numărul de prieteni de pe Facebook şi gradul de narcisism agresiv din punct de vedere social, al utilizatorilor, coform revistei de specialitate Personality and Individual Differences, citează Guardian.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Illinois au studiat obiceiurile pe Facebook a 294 de studenţi americani, descoperind că utilizatorii cu cei mai mulţi prieteni sunt şi cei care suferă de narcisism, vanitate, complexe de superioritate, exhibiţionism. Acceptă cererile de prietenie, dar nu le oferă la rândul lor şi ar face orice ca să se menţină în centrul atenţiei, îşi schimbă des poza de profil, postează mereu, fac comentarii extreme şi răspund agresiv la comentarii negative făcute la adresa lor.

S-au mai făcut studii care să expună o legătură între narcisism şi utilizarea reţelelor sociale, dar acest studiu a oferit prima dovadă care leagă direct Facebook de elementele toxice ale acestei tulburări de personalitate.

Carol Craig, cercetător pe domeniul social este de părere că şi în Marea Britanie tinerii sunt din ce în ce mai narcisisţi şi „Facebook le oferă o platformă pentru promovarea de sine , prin poze şi numărul mare de prieteni pe care îl au", conform Guardian.