Soldat american salvează viaţa unei fetiţe afgane

27

Sergentul Dennis Weichel, în vârstă de 29 de ani, a murit în Afganistan săptămâna trecută, după ce salvat o fetiţă afgană din calea unui vehicul militar de mare tonaj.

Sergentul Dennis Weichel, în vârstă de 29 de ani, a murit în Afganistan săptămâna trecută, după ce salvat o fetiţă afgană din calea unui vehicul militar de mare tonaj.

Weichel se îndrepta spre provincia Laghman, în estul Afganistanului, în cadrul unui convoi militar, când a văzut mai mulţi copii afgani culegând cartuşuri, resturi de bombe şi de echipament militar de pe drum. Acestea sunt reciclate pentru bani în Afganistan.

Weichel şi alţi soldaţi au coborât din maşini pentru a scoate copiii din dreptul camioanelor de mare tonaj care făceau parte din convoi. Camioanele ajung să cântărească şi 16 tone şi sunt proiectate să protejeze soldaţii dinăuntrul lor de bombele de pe drum.

Copiii s-au dat din drum, dar o fată afgană s-a întors pentru a mai culege nişte resturi de armament. Weichel a văzut fata şi s-a grăbit să o scoată din drum. A reuşit, dar nu înainte de el a fi lovit de unul dintre camioane. Fata era în siguranţă, dar Weichel a murit din cauza rănilor sale. El a sosit în Afganistan în urmă cu câteva săptămâni şi era membru al Gărzii Naţionale din Rhode Island încă din 2001.

Locotenentul colonel Denis Riel, purtător de cuvânt pentru Garda Naţională din Rhode Island, a declarat că Weichel avea un sistem de valori care nu pot fi predate la şcoală. „Nu am auzit decât lucruri incredibile despre acest băiat, altruist dincolo de valorile noastre de bază", a declarat Riel, citează ABC News.

„El a fost întruchiparea vie a valorilor de bază ale armatei: curajos, altruist şi loial. Acestea sunt valorile pe care le aşteptăm de la soldaţii noştri. Aceasta este o pierdere semnificativă", a mai precizat Riel.