Speranţa din Filipine: copilul născut în toiul haosului

29

În regiunea filipineză Leyte, una dintre cele mai afectate de taifunul devastator de la sfârşitul săptămânii trecute, printre ţipetele de jale cauzate de moartea a mii de oameni s-a auzit şi un ţipăt de bucurie şi de viaţă: pe o scândură improvizată o femeie a născut o fetiţă sănătoasă, în ciuda faptului că a fost prinsă în mijlocul taifunului.

Ruinele unui aeroport au fost transformate într-un spital improvizat pentru a îngriji milioane de răniţi pe care i-a lăsat în urmă taifunul Haiyan. Dar glasul nou-născutului simbolizează înnoirea. „Ea este miracolul meu. Am crezut că voi muri şi (că va muri şi) ea odată cu mine, în pântec, când au venit valurile să ne ia", povesteşte mama. „Este aşa de frumoasă. O voi numi Bea Joy, în onoarea mamei mele, Beatriz", murmură Emily Sagalis, în vârstă de 21 de ani, la câteva ore după ce a născut.

După ce casa le-a fost luată cu totul de ape, Jobert şi-a găsit soţia agăţată de obiecte care pluteau la suprafaţa apei, reuşind să supravieţuiască graţie sticlelor cu apă găsite printre dărâmături. Trei zile mai târziu au reuşit să ajungă la clinica improvizată, unde Emily a născut.

Sursa: France Presse