Sterilizări şi avorturi forţate din lumea a treia, finanţate de Occident

314

În aprilie, un caz din statul Bihar (India) a scandalizat lumea. Un chirurg a fost adus în faţa Curţii Supreme din India după ce a operat timp de două ore, 53 de femei, în condiţii insalubre, asistat de persoane necalificate, într-o locaţie fără acces la apă curentă. Operaţiile erau sterilizări forţate, plătite în parte, după cum s-a aflat mai târziu, din banii contribuabililor englezi.

Oficialii locali din India au folosit aproximativ 250 de milioane de dolari în programul lor de sterilizări, prin care femeile sărace sunt fie mituite, fie mustrate şi ameninţate cu moartea dacă nu acceptă operaţia de sterilizare. Operaţii care se desfăşoară fără niciun fel de interes faţă de viaţa femeilor de pe masa de operaţii.

Departamentul pentru Dezvoltare Internaţională al Marii Britanii a invocat nevoia de schimbare a climei pentru a justifica finanţarea unor programe precum cel indian, relatează Christian Post. Ca multe alte agenţii din Vest, ei percep controlul populaţiei ca un factor cheie pentru reducerea gazelor de seră care distrug mediul înconjurător şi provoacă schimbări climatice drastice.

Doar că populaţia pe care încearcă să o controleze nu locuieşte în Londra, ci în districtele cele mai sărace ale ţărilor din lumea a treia.

Dacă Marea Britanie finanţează prin tot felul de departamente, programe de control a populaţiei prin sterilizări forţate în India, Statele Unite finanţează programe de avorturi forţate în China. Un caz recent apărut în presă a readus în prima plan această stare de fapt.

Pe 13 iunie o fotografie şocantă atrăgea indignarea lumii. Pe un pat de spital, o femeie priveşte neputincioasă spre copilul ei, avortat forţat în a şaptea lună de sarcină.

Femeia din fotografie rămăsese însărcinată cu al doilea copil, deşi legea chineză interzice acest lucru. Pentru că nu a putut să plătească amenda de peste 6.000 de dolari, o sumă care reprezintă venitul familiei pe patru ani, autorităţile au obligat-o să semneze un act prin care era de acord cu avortul.

După ce femeia a refuzat, autorităţile au intrat în casă, au bătut-o, au luat-o cu forţa şi au dus-o la spital, unde medicii au legat-o de pat şi i-au injectat intra-uterin fătului toxine în creier.

După ce fotografia a ajuns virală, oficialităţile şi-au cerut scuze femeii pentru că au forţat-o să avorteze. Cu toate astea, politica copilului unic rămâne în China o normă care duce în medie la 7 milioane de avorturi înregistrate şi multe alte avorturi şi sterilizări forţate neînregistrate.

Şi se pare că administraţia Obama finanţează cu 50 de milioane de dolari pe an agenţia United Nations Population Fund (UNFPA), care susţine politica sângeroasă de planificare familială a Chinei, relatează LifeSiteNews.

După ce avorturile forţate din China au devenit cunoștinţă generală, UNFPA a abandonat temporar, în 1994, finanţările pentru diverse programe chineze de planificare familială. Dar patru ani mai târziu le-a reluat, susţinând că există o înţelegere cu guvernul chinez că nu se folosesc metode coercitive pentru obţinerea avorturilor în zonele din ţară unde este implicată organizaţia.

Investigaţii oficiale ale Departamentului de Stat împreună cu Institutul de Cercetare a Populaţiei din SUA au ajuns la concluzia că în 2002 UNFPA acţiona din nou sub pretenţii false, asigurând suport pentru legea copilului unic și chiar împărţind birouri cu oficialii care o instrumentau.