Steve Jobs de la Apple e acuzat de bigotism

35

Fondatorul Apple este acuzat că devine el însuși ceea ce a acuzat în alţii, un dictator „Big Brother". Acuzaţia vine din partea unei organizaţii pro-life creștine din America.

Totul a pornit de la interdicţia Apple asupra aplicaţiei Manhattan Declaration. Aplicaţia cerea utilizatorilor să susţină patru afirmaţii împotriva avortului și căsătoriei între persoane de același sex. Aproximativ 500.000 de oameni au semnat declaraţia. Totuși aplicaţia a fost eliminată din iTunes după ce 7.000 de persoane i-au reclamat caracterul jignitor.

Campania activiștilor pro-life susţine că Steve Jobs a devenit el însuși un dictator, discriminând aplicaţiile creștine. „Ce este ofensator este că Steve Jobs cenzurează dreptul la liberă exprimare, demonstrând discriminare și bigotism faţă de creștini. Steve Jobs a devenit un Big Brother", a apus Brian Brown, președintele National Organization for Marriage.

Apple a explicat gestul eliminării argumentând că aplicaţia „violează ghidul utilizatorului fiind ofensatoare pentru grupuri mari de persoane."