Studiu: După naștere, mamele utilizează Facebook mai des

166

Majoritatea mamelor utilizează Facebook-ul mai des după naştere, acest obicei putând favoriza creșterea stresului, în timp ce taţii rămân constanţi în accesarea reţelei sociale, informează un studiu citat de Daily Mail.

Conform cercetării, 44% dintre mamele care au născut utilizează Facebook mai des decât înainte, 27% dintre ele mai rar, iar 29% au rămas la aceeași frecvenţă de utilizare. În rândul taţilor, 31% utilizează Facebook-ul mai des, 19% mai rar, iar 51% au rămas la același nivel de frecvenă.

Majoritatea mamelor – 58% – au vizitat conturile lor cel puţin o dată pe zi, comparativ cu 44% dintre taţi. Aproape toate femeile – 93% – au declarat că au încărcat fotografii ale copiilor lor pe Facebook, comparativ cu 83% dintre taţi.

„Cred că interpretarea cea mai probabilă este că mamele care se confruntă cu niveluri mai ridicate de stres sunt în căutarea unui sprijin social pe Facebook, astfel încât acestea vizitează mai des site-ul”, afirmă Sarah Schoppe-Sullivan, co-autor al studiului și profesor de Dezvoltare umană şi ştiinţa familiei la Universitatea Ohio.

Mitchell Bartholomew, cercetător în acest domeniu, este autorul principal al studiului la care au participat 154 de mame şi 150 de taţi.