SUA: Sexting-ul între adolescenţi a fost interzis prin lege

91

O nouă lege care interzice adolescenţilor sub 18 ani să producă şi să transmită materiale cu tente sexuale va fi adoptată în luna iulie a acestui an, notează Huffington Post.

Astfel, distribuirea, producerea sau posesia unor materiale cu caracter sexual inadecvat este clasat drept infracţiune în cazul minorilor sub 18 ani. Materialele în cazul cărora pot fi aplicate sancţiuni le includ atât pe cele pe suport foto şi video, cât şi pe cele care produc și distribuie prin alte metode informaţii cu un caracter sexual explicit.

Crystal Kirk, o mamă din West Virginia, a declarat pentru WVVA, un post local afiliat reţelei NBC, că această iniţiativă este extraordinară. Ea consideră că sexting-ul este un obicei periculos pentru copii, obicei care îi poate determina să înceapă viaţa sexuală mult mai devreme decât ar trebui.

Cel puţin 20 de state americane au luat măsuri legale în privinţa acestui fenomen în rândul adolescenţilor, încă din luna decembrie a anului trecut. De exemplu, în New Jersey, tinerii ar putea risca să fie înregistraţi drept delincvenţi sexuali din cauza acestei practici. Cu toate acestea, legea care va intra în vigoare din 12 iulie anul acesta, în West Virginia, nu va avea această repercursiune pe întreaga existenţă, în cazul în care cel în cauză va urma un program educaţional în acest sens, pentru a preveni repetarea unui astfel de comportament.