Pământul ar deveni un iad doar după 5 secunde fără oxigen

38

Te-ai întrebat vreodată ce s-ar întâmpla dacă pentru doar cinci secunde oxigenul ar dispărea? Un articol apărut pe Quora dezvăluie repercursiunile catastrofale ale acestui scenariu.

În primul rând, expunerea la soare ne-ar „prăji", din cauza faptului că ozonul, care este de fapt oxigen molecular, ar dispărea. Iar ozonul are un rol important, anume acela de a bloca o mare parte din razele ultraviolete.

Motoarele cu combustie internă nu ar mai funcţiona, ceea ce s-ar traduce, de exemplu, prin prăbuşirea oricărui avion care decolează.

Urechea internă a fiecăruia dintre noi ar exploda pur şi simplu din cauza faptului că pierdem instantaneu aproximativ 21% din presiunea aerului.

Fără oxigen chiar şi pentru cinci secunde, apele oceanelor s-ar evapora din cauza faptului că lipsa acestui element ar determina transformarea atomilor de hidrogen într-un gaz liber, extrem de uşor.

Acestea nu sunt singurele efecte. Printre scenariile enumerate în răspunsul formulat pe Quora se arată că dispariţia oxigenului ar conduce la transformarea clădirilor din beton în praf şi publere şi chiar la întunecarea cerului pe timpul zilei.