Tânără desfigurată impresionează prin voinţa de a se bucura de viaţă

463

Ştrile despre Cassidy Hooper atrag imediat atenţia pentru că vin la pachet cu titluri de genul „Fata fără ochi şi nas". Dar povestea ei este mai puţin centrată pe problemele ei evidente, şi mai mult pe o atitudine remarcabilă faţă de viaţă.

Cassidy, în vârsta de 16 ani, s-a născut fără ochi şi fără nas, un defect de naştere extrem de rar, care a apărut la doar două săptămâni de sarcină, ceea ce a pus-o în poziţia de „candidat perfect" pentru avort. Din fericire, părinţii ei au hotărât să meargă înainte cu sarcina.

Conform unui reportaj realizat pe 5 martie de ABC News, Cassidy are speranţe mari la o carieră în radio, în ciuda dificultăţilor, merge la o şcoală pentru copii nevăzători, dar nicio provocare nu este prea grea pentru ea. Face atletism şi de curând s-a calificat pentru o bursă la un club de curling, un sport care se joacă la Olimpiada de Iarnă.

Mama sa spune despre ea că „este foarte sociabilă şi se împrieteneşte foarte uşor chiar şi cu străinii. De fiecare dată când vrem să mergem undeva spune «Pune-mă lângă piscină şi o să îmi fac eu prieteni». Îi place să vorbească şi are multă încredere în ea," citează Charisma News.

De la vârsta de 11 ani Cassidy a trecut prin mai multe etape de reconstrucţie facială la Spitalul pentru Copii Levine din Charlotte. În ceea ce vor fi ultimele trei intervenţii chirurgicale, doctorii vor încerca să contruiască un nas din cartilagiu.

Totuşi, chiar dacă Cassidy se va putea bucura de un nas funcţional, ea va avea de înfruntat în continuare o mulţime de probleme şi obstacole. Dar felul în care ea priveşte viaţa îi poate asigura reuşita: „Nu am nevoie ca lucrurile să fie uşoare, am doar nevoie să fie posibile."