Time – cei mai influenţi 100 de oameni ai lumii

34

Revista Time a publicat topul celor mai influente personalităţi în catalogul 2011 Time Top 100. Publicaţia invită la cunoașterea celor mai influenţi oameni ai lumii, ale căror idei „dau naștere la dialoguri, la dispute și uneori la revoluţii."

  Pe primele trei locuri se află trei personalităţi cu totul diferite. Wael Ghonim, șeful Google din Egipt, deţine primul loc, el fiind cunoscut ca unul dintre promotorii revoluţiei tineretului din Egipt. Pe locul doi este fostul economist șef al Băncii Mondiale, Joseph Stiglitz, cel care a prevăzut criza economică asiatică. Locul trei este ocupat de antreprenorul și filantropul Reed Hastings, fondator al Netflix și membru în boardul Microsoft.

În primele zece poziţii se regăsesc de asemenea nume sonore, personalităţi cu interese și domenii de activitate diverse: fondatorul Facebook, cancelarul german sau fondatorul Wikileaks. Până la 100, lista include pe lângă vedeta Oprah, fotbalistul Messi sau cântăreţul Sting și alte nume de politicieni, filantropi, activiști pentru drepturile omului, militari sau actori. Nu lipsesc cei doi miri din Marea Britanie sau cuplul de la Casa Albă, dar nici urmașii dictatorilor din Coreea de Nord sau Libia.

(Foto: businessinsider.com)