Tinerii din Africa de Sud se distrează pe seama unui video şocant

385

În ţara în care un viol se produce la fiecare 26 de secunde, o înregistrare video a unui abuz sexual, victimă fiind o minoră de 16 ani, cu handicap mintal, a devenit extrem de populară printre tinerii din şcolile şi liceele din Africa de Sud, care au distribuit-o prin mms, pe Facebook şi Twitter, anunţă CNN.

Timp de trei săptămâni la rândul a circulat videoclipul printre tineri şi adolescenţi, înainte de a fi descoperit din întâmplare de mama unei fete, pe telefonul ei mobil, pe care l-a predat jurnaliştilor de la cotidianul local Daily Sun, care au alertat poliţia.

Mama victimei alertase poliţia de dispariţia acestei pe 21 martie, dar aceştia nu au luat atitudine până când videoclipul nu a ieşit la suprafaţă. Genul acesta de comportament al forţelor de ordine pare a fi deja o cutumă în Africa de Sud. Victima a fost abuzată sexual de către un grup de bărbaţi, cu vârste între 14 şi 36 de ani.

Mama tinerei agresate le-a declarat jurnaliştilor că fiica ei a devenit o victimă a violului încă de la 12 ani, pentru că este bolnavă şi familia ei este foarte săracă.

În timp ce tinerii se amuză, părinţii se întrebă ce e mai grav, violul în sine, faptul că înregistrarea a devenit atât de populară sau faptul că poliţia are un obicei din a lăsa astfel de lucruri să se întâmple.

Lisa Vetten, activistă pentru drepturile femeilor, a declarat pentru CNN că în provincia Gauteng, unde este şi Johannesburg, unul din cinci violuri este în grup.

„Violul este crima bărbatului tânăr. Este o performanţă pentru ei, să îşi arate unii altora ce puternici sunt. Trebuie să ne învăţăm tinerii că există şi alte căi prin care să fie masculini, fără să implice violenţă şi degradarea femeii”, a mai spus ea.