Părinţii îngrijoraţi dau în judecată Apple

96

Mai mulţi părinţi din Statele Unite s-au hotărât să dea în judecată compania Apple, după ce copiii lor au consumat averi pe aplicaţii şi jocuri, de care ar fi dependenţi, spun părinţii, conform Daily Mail.

Conform plângerilor înaintate la tribunal „aceste jocuri creează dependenţă şi sunt proiectate să facă asta în mod deliberat. Tendinţa lor este de a-i obliga pe copii să le joace pentru a acumula cât mai multe puncte şi astfel pot duce la o creştere a costurilor''.

Este cunoscut faptul că pentru toate dispozitivele Apple utilizatorii sunt constrânşi să achiziţioneze produse prin iTunes, puţine dintre aplicaţii fiind gratuite.

În decembrie Daily Mail a dezvăluit cazul unui băiat de 7 ani, care în doar 4 zile a reuşit să cheltuiască 1.300 de lire sterline, jucându-se pe iPadul mamei lui, după ce aceasta i-a descărcat gratis aplicaţia Tap Zoo. Ceea ce niciunul dintre părinţi nu a realizat decât după ce au rămas fără fondsuri pe cardul, era că unele dintre animalele din joc, costau până la 80 de lire. Apple a fost de acord să ramburseze suma cheltuită.

Copii nu trebuie să furnizeze datele cardului de credit, costurile fiind incluse în conturile iTunes ale părinţilor, care conţin deja aceste date. Părinţii pot afla de facturile uriaşe chiar şi după 24 de ore.

Părinţii speră ca, în urma acestui proces, Apple să-şi întărească sistemul de securitate al aplicaţiilor. Mai mult decât atât, părinţi din toată lumea speră să se creeze un precedent dacă se va câştiga procesul, şi astfel să se poată deschide acţiuni juridice împotriva companiilor din întreaga lume.