Tinerii sunt mai fericiţi la serviciu decât colegii lor mai în vârstă

35

Persoanele născute în perioada anilor '80-'90 (generaţia milenialilor / generaţia Y) sunt mult mai optimişti în ceea ce priveşte construirea unei cariere în actualul mediu de lucru, faţă de colegii lor mai în vârstă, din generaţia baby-boomers sau generaţia X (născuţi în perioada 1946-1964), arată un studiu Monster-GfK, notează Business News Daily.

Deşi situaţia actuală economică este una delicată, tinerii îşi păstrează optimismul, spre deosebire de colegii lor mai în vârstă, şi au o dorinţă mult mai mare de a-şi consolida o carieră sigură, subliniază Joan Ruge, consilier în domeniul ocupării forţei de muncă şi vicepreşedinte al companiei Monster. Aceasta notează, de asemenea, importanţa concentrării atenţiei asupra a ceea ce „ne putem aştepta de la mileniali, deoarece aceştia se instalează ca viitoarea forţă de muncă a naţiunii", citează sursa.

Cercetarea a arătat că aproximativ 62% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani au o viziune pozitivă în ceea ce priveşte construirea unei cariere, în timp ce doar 48% din generaţia X sunt de aceeaşi părere. În acelaşi timp, consolidarea carierei le conferă un sentiment de împlinire pentru 37 de procente dintre mileniali, în raport cu 26% dintre baby boomers.

Studiul a făcut, de asemenea, o diferenţă între carieră, considerată o opţiune de lucru de lungă durată, şi locurile de muncă, opţiuni pe termen scurt. În acest sens, persoanele din generaţia baby boomers au fost cei care au considerat că locurile de muncă le oferă un sentiment mai puternic de împlinire. În schimb, milenialii sunt de părere că opţiunile de scurtă durată le pot asigura un potenţial câştig pentru viaţă.

În ceea ce priveşte câştigurile, 42% din cei peste 1.000 de respondenţi susţin că preferă să lucreze în domeniile care le oferă posibilitatea de a-i ajuta pe ceilalţi, banii nefiind o problemă. Doar 13% dintre aceştia au declarat că ar prefera să câştige mai bine, decât să lucreze în domeniul care le place.

Doar 5% dintre respondenţi au susţinut că încă nu ştiu în ce domeniu le-ar plăcea să lucreze.