Toyota donează mașini singurului serviciu de taxi gratuit din România

79

În luna iunie, revista Semnele timpului scria în ediţia online despre proiectul pus la cale de doi tineri din București, care voiau să ajute „persoanele cu deficienţe locomotorii, vârstnicii cu probleme de sănătate, urgenţe medicale minore şi altele", oferindu-le transport gratuit. Acum, Toyota România se alătură iniţiativei.

Acum 5 luni de zile și bucureștenii erau sceptici în privinţa unui asemenea proiect altruist, dar și iniţiatorii erau sceptici că vor reuși, în circumstanţele în care și-au pus la bătaie mașinile personale și propriile venituri pentru a acoperi costurile și câteva dintre comenzile primite erau false.

La începutul lunii octombrie, tânărul Alex Bobeș se gândea chiar să renunţe pentru că „sunt singura persoană care face asta în România şi îmi e greu să găsesc colaboratori pentru că oamenii au un loc de muncă, iar timpul şi reursele lor sunt preţioase. Unii m-au sunat să-mi ceară maşină ca să se implice în proiect. Eu nu am de unde să le dau", citează Business Magazin.

Toyota România a auzit de proiect și a donat două mașini hibrid, cu ajutorul cărora Taxi Gratis va transporta persoanele cu o situaţie financiara precară. Problema este că partenerul lui Alex s-a retras din proiect din lipsă de timp, iar acum trebuie să caute o altă persoană care să conducă una dintre mașinile primte.

Tânărul de 23 de ani lucrează în ture de noapte la o companie IT, iar ziua primește între una și patru comenzi, din sectoarele 2 și 3, unde este disponibil serviciul. Combustibilul îl plătește din buzunar, în jur de 1.500 de lei pe lună. „Oamenii au fost la început reticenţi, pentru că există percepţia că nimic nu este gratis. Acesta este un proiect unic în România", spune Alex.