Traficul sexual a devenit o epidemie

207

Săptămâna aceasta a avut loc o întâlnire organizată de aripa feminină a organizaţiei non profit Federaţia Universală pentru Pace şi găzduită la sediul publicaţiei americane Washington Times. Cei prezenţi au discutat despre traficul de carne vie, care a atins o asemenea amploare, încât a fost catalogat ca epidemie.

Întâlnirea a fost prilejuită de statistici recente care arată un număr din ce în ce mai ridicat al victimelor traficului sexual. În întreaga lume există 27 de milioane de victime, deşi se crede că numărul este mult mai mare deoarece nu toate cazurile sunt raportate.

În cadrul întâlnirii s-au discutat şi câteva soluţii pentru educarea posibilelor victime şi familiilor lor, deoarece 50% dintre victime ajung exploatate ca urmare a consumului de droguri sau a sărăciei cu care se confruntă familia.

În SUA există între 14.000 şi 17.000 de victime ale traficului de carne vie, iar în România numărul ajunge la 1.000. Însă româncele sunt abuzate sexual şi obligate să se prostitueze şi în afara graniţelor, situaţie care rămâne de multe ori departe de statisticile oficiale.

În septembrie, Departamentul de Stat american a declarat că ţările în care se depun cele mai puţine eforturi pentru a lupta împotriva traficului sexuale sunt Libia, Arabia Saudită, Algeria, Republica Central Africană, Kuweit, Papua Noua Guinee şi Yemen.