Trăiește cu 30$ pe lună pentru o cauză nobilă

20

Un tânăr baptist, student la o universitate din Statele Unite și-a luat angajamentul de a supravieţui o lună cu 30$. Prin acest proiect vrea să arate cât de grea este viaţa celor 1 miliard de oameni din lume care sunt nevoiţi să trăiască în aceste condiţii.

Nathan Adair s-a hotărât să își facă lucrarea de dizertaţie la masteratul de afaceri pe care l-a urmat în cadrul Baylor University, pe o temă foarte practică. „Nu am vrut să pun cap la cap un raport academic, care nu ar fi folosit nimănui," a mărturisit Adair.

Tânărul s-a hotărât ca, prin teza sa, să atragă atenţia asupra situaţiei disperate a populaţiei sărace a lumii, care trăiește chiar și cu mai puţin de 1 dolar pe zi.

În plus, obiectivul lui Adair este și acela de a strânge fonduri pentru a achiziţiona un generator de electricitate cu alimentare solară, pentru un orfelinat din India, în cadrul căruia tânărul a activat ca misionar împreună cu soţia lui.

Deja în a zecea zi a experimentului său, Adair spune că primele patru zile au fost cele mai dificile. „Când ești mort de foame, o supă de la conservă ţi se pare un meniu de la un restaurant de cinci stele," a povestit tânărul filantrop.