Trupurile celor decedaţi în accidentul din Muntenegru au fost identificate

57

Trupurile celor 18 decedaţi, în urma accidentului de duminică, în care un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie, în Muntenegru, au fost identificate.

La procedura de identificare, care a durat aproximativ cinci ore, au participat opt medici legişti, dintre care cinci medici români. Salem Abdu, medic legist şef la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML), întrebat despre starea în care se aflau cadavrele, a spus că acestea prezentau politraumatisme şi leziuni grave. Cu toate acestea, cu ajutorul rudelor, procedura de identificare s-a încheiat cu succes, iar multe dintre ele deja au fost ridicate de către familie, notează Mediafax.

Familiile care s-au prezentat la INML nu au vrut să facă declaraţii presei, însă se pare că multe dintre acestea au aflat despre accident prima dată de la televizor şi apoi de la autorităţile române şi echipe formate din poliţişti şi psihologi.

Trupurile celor 18 decedaţi au fost aduse cu o aeronavă din Muntenegru, care a aterizat la Baza Aeriană 90 Otopeni. Acolo a avut loc o slujbă religioasă în prezenţa autorităţilor şi a unor rude ale celor decedaţi. Nouă dintre aceştia erau din Bucureşti, cinci din judeţul Argeş, doi din Timiş, unul din Ilfov şi unul din Cluj. Printre decedaţi se numără şi şoferul autocarului, despre care un prieten declara că era foarte priceput şi că avea experienţă.

Între timp, presa a luat legătura cu alpiniştii care se aflau în zonă la momentul accidentului. Aceştia au povestit cum, fără să stea pe gânduri, s-au alăturat echipelor de salvare şi au făcut tot posibilul să salveze cât mai mulţi răniţi, cu ajutorul echipamentului de alpinism. Unul dintre ei este medic şi el a fost cel care a ajutat la stabilirea ordinii în care trebuiau scoşi răniţii şi cum trebuiau imobilizaţi. Alpiniştii spun că acele momente au fost foarte emoţionante şi intense, momente de maximă tensiune, când oamenii răniţi, cu priviri disperate, cereau ajutorul lor.

Astăzi, 26 iunie este zi de doliu naţional pentru victimele din Muntenegru, iar la orele 10:30 a avut loc o slujbă de pomenire, la Catedrala Patriarhală.